Comunicat oficial referitor la transceiverele PIEPS DSP SPORT și DSP PRO

Comunicat oficial referitor la transceiverele PIEPS DSP SPORT și DSP PRO

După cum bine știți: în ultimele săptămâni, PIEPS s-a confruntat cu discuții despre transmițătoarele DSP Pro și DSP Sport. Mai ales pe rețelele de socializare și mai ales în cadrul unei comunități de schiori din vestul Canadei. Aceste discuții au rezultat inițial din două accidente de avalanșă: unul în 2017 și unul în primăvara anului 2020. Un schior a murit (2017) și un schior a fost ranit (2020) în aceste accidente și, în urma reclamațiilor ce au urmat, s-a speculat că comutatorul DSP Pro sau Sport a funcționat defectuos în timpul avalanșelor.

În 2017, autoritățile canadiene au efectuat o anchetă amplă a accidentului. În plus, noi, PIEPS am testat complet transmițătoarele DSP în urma incidentelor din 2017 și 2020. Atât autoritățile canadiene, cât și echipele noastre de control al calității nu au putut detecta nicio indicație a faptului că produsele în cauză au eșuat.  De asemenea, PIEPS DSP Pro și PIEPS DSP Sport sunt pe deplin conforme cu toate standardele industriale și de siguranță și sunt certificate în consecință.

Deoarece am acordat o atenție specială mecanismului de comutare al DSP Pro și Sport, am constatat:

  • Nu apare nicio modificare a rezistenței comutatorului pentru aparatele DSP cu utilizare intensă.
  • Transmițătoarele DSP cărora li s-a suprasolicitat comutatorul (forțate în mod intenționat între moduri fără a apăsa butonul de blocare), arată o reducere a rezistenței comutatorului, care este redusă în continuare după cicluri multiple. Reducerea rezistenței comutatorului datorită suprasolicitării este variabilă, dar nu la fel de severă ca mecanismele de blocare/comutare cu butoane de blocare vizibil deteriorate.
  • Transmițătoarele DSP cu butoane de blocare vizibil deteriorate au arătat o scădere a rezistenței comutatorului de 50% -100%.
  • Mecanismul de blocare/comutare DSP este comparabil din punct de vedere al securității cu alte modele de pe piață.

PIEPS nu ia în considerare și nici nu intenționează să anunțe o retragere a PIEPS DSP Pro sau a PIEPS DSP Sport.

Fiind cel mai important brand mondial de siguranță în caz de avalanșă și membri mândri ai comunității schiorilor și alpiniștilor, luăm totuși grijile clienților și consumatorilor noștri foarte în serios. De aceea, am implementat rapid următorii pași pentru a oferi context, pentru adresarea întrebărilor cu privire la transmițătoarele DSP și pentru a atenua situația generală:

  • Am furnizat echipelor noastre de vânzări și serviciilor pentru clienți puncte de discuție și informații pentru a răspunde la orice întrebări care ar putea apărea.
  • Lucrăm activ cu partenerii noștri, sportivi, comunitatea ghizilor montani și cu mass-media pentru a clarifica situația.
  • Fără a aduce prejudiciu, am lansat o inspecție gratuită și o ofertă de schimb pentru acei clienți și consumatori care și-au pierdut încrederea în transmițătoarele DSP. De asemenea, suntem dispuși să discutăm înlocuirea comenzilor deschise pentru transmițătoarele sport DSP cu alte modele din gama transmițătoarelor PIEPS.

În ceea ce privește viitorul transmițătorului DSP Sport, am discutat despre o actualizare cuprinzătoare a designului pentru acest produs principal, care este pe piață din 2014. În lumina celor mai recente evenimente și discuții, am decis totuși să renunțăm la DSP Sport din linia noastră în sezonul viitor și să ne concentrăm pe noi proiecte de transmițătoare.

Pentru întrebări suplimentare nu ezitați să contactați Pieps Romania (contact@maramontsport.ro). Cererile consumatorilor se redirecționează la support@pieps.com.

Vă mulțumim foarte mult pentru angajamentul vostru față de PIEPS, pentru încrederea voastra în marca noastră și în produsele noastre și așteptăm cu nerăbdare o iarnă de succes 2020/2021.

Echipa PIEPS

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 – 18.00

0758 089 455 0770 279 023 contact@maramont.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!