DUPĂ MUNCĂ ȘI RĂSPLATĂ

DUPĂ MUNCĂ ȘI RĂSPLATĂ
  Îi urmărim rezultatele și evoluția frumoasă din ultimii ani, iar medaliile tot mai strălucitoare care le obține ne fac să ne mândrim când vedem că un român se află pe cele mai importante podiumuri ale schi-alpinismului. Desigur, este vorba despre George Jinga, proaspătul Vicecampion Mondial U20 la schi alpinism. 
George este născut în anul 2003 și este legitimat la clubul Dinamo, locul în care sub îndrumarea antrenorului Rareș Manea a obținut rezultate excepționale în ultimii ani.
  Prietenii noștri de la SKIMO team Romania, ne-au vizitat în Maramureș, unde au participat la Campionatul Național de schi-alpinism pe echipe și Trofeul Ski Trab. Între cele două zile de concurs, pe care cei de la SKIMO team Romania, le-au dominat și câștigat, am avut plăcerea să povestim cu George, am admirat cele trei medalii internaționale din palmares și am discutat despre secretul performanțelor lui.

                        

De cât timp practici schi-alpinismul și cine te-a îndrumat spre acest sport?
Practic schi-alpinismul de 7 ani. Cel care m-a îndrumat înspre acest sport este antrenorul meu, Rareș Manea, care a venit la școala unde învățam eu, în căutare de sportivi, pentru a întemeia o echipă tânără care să practice acest sport, iar eu am fost unul dintre cei interesați și curioși! 

                          

Cum a fost primul contact cu lumea aceasta?
A fost unul dur, dar în același timp și plăcut. A fost dur prin prisma faptului că am descoperit ce înseamnă să fii pe cont propriu de la vârsta de 13 ani: să pleci în cantonamente cu colegii, să îți cari singur echipamentul, să ai grijă de tine și de echipamentul tău. A fost această responsabilitate care m-a maturizat într-un fel, dar a fost și plăcut, deoarece am început să simt plăcerea și satisfacția pe care ți-o oferă un rezultat sau o realizare pe care ai obținut-o singur, simțeam că am reușit, EU, să fac ceva important. 

Când ai făcut trecerea de la pasiune la performanță?
Este adevărat că totul a început ca o pasiune, însă după primele concursuri internaționale și cel mai important, după primul campionat european, în 2018, unde am reușit sa obțin o medalie de argint, totul a devenit mai serios si am înțeles în acel moment că pot avea un loc important în  schi-alpinism. 

Ce face un practicant al sporturilor de iarnă în sezonul de vară?
În sezonul de vară avem antrenamente diversificate, de la antrenamente de alergare la antrenamente pe MTB sau cursieră, role și antrenamente în sala de forță. Participam si la competiții de Mountain Bike si alergare, însă nu cu obiective prea mari. Obiectivele sunt iarna! 
 
Rezultatul de care ești cel mai mândru?

Cred ca cel mai mândru sunt de rezultatul din sezonul acesta. Vicecampion Mondial la proba de individual - U20. Pentru mine este cel mai important rezultat din cariera mea, în primul rând pentru că U20 este deja o categorie foarte puternică, concurența este foarte mare, iar în al doilea rând, pentru ca acest rezultat vine de la proba de individual, așa numita probă “regină” a schi-alpinismului. 
 
            
                              

Momentul cel mai dificil și cum ai trecut peste?
Cel mai greu moment peste care am trecut, a fost când am aflat că nu voi participa la Jocurile Olimpice de Tineret în 2020. Nu am mai putut face deplasarea din cauză că m-am îmbolnăvit, eram desemnat și Portdrapelul României, iar șansele la medalie erau reale. Am mai spus că Olimpiada este visul meu, iar JOT, cred că ar fi fost un început frumos! Am trecut peste, am mers înainte, decizia de a nu participa a fost incontestabilă, starea mea fizică era extrem de proastă. 

În spatele acestor rezultate este o muncă imensă. Ce te motivează?
În spatele acestor rezultate este, într-adevăr, o muncă imensă. Însă atunci când o faci și din pasiune, este mai ușor, asta nu înseamnă că nu există momentele acelea în care ești epuizat la maxim și parcă ai vrea să cedezi, însă mereu mă gândesc la competiții, mă gândesc la sentimentul pe care îl am când trec linia de finiș printre primii, mă gândesc mereu la “de ce am început” și aceste gânduri mă țin motivat. 

Cum e să te lupți cot la cot cu sportivi din țări ce dețin un palmares bogat în acest sport?
Pentru mine este un sentiment de bucurie, sunt fericit să văd că mă pot lupta cu oamenii care au “munții la picioare” și au mai multă zăpadă decât este în România sau au condiții mai bune de antrenament. Iar să văd că eu pot ajunge la același nivel cu ei sau poate chiar să îi înving, este motivant. 

            

În România, schi-alpinismul, este un sport de care nu știe multă lume. Performanțele tale pot orienta copii spre această ramură.
Ce sfaturi le-ai da?

Eu încurajez copiii care vor să înceapă să practice acest sport. Sunt de părere că este, nu doar necesar, însă obligatoriu pentru viitorul sportului, ca de mici, copiii să fie îndrumați spre sport și să li se ofere și altă variantă pe lângă ce se obișnuiește în ziua de azi (avocați, doctori, ingineri…etc). Sunt convins că exista acolo talente care așteptă să fie descoperite. Așadar, sfatul meu pentru copiii care vor să încerce, este: să aibă încredere în ei, să nu le fie teamă de încercare și dacă își doresc ceva cu adevărat, să nu renunțe, indiferent de ce spun vocile din jur! 

                              

Secretul performanțelor tale?
Nu cred că exista un secret în spatele acestor rezultate sau în spatele succesului. Muncă foarte multă, alimentație corectă, odihnă și atenție la micile detalii, deoarece pot face diferența! Eu am avut norocul să am în spate oameni care au știut să mă îndrume corect și care m-au ajutat foarte mult, este și acesta un factor important. 

                                                       

Care sunt planurile de viitor?
În viitor, principalul obiectiv este Olimpiada din 2026 de la Milano Cortina, voi încerca să fac tot ce trebuie pentru a ajunge acolo! Până atunci, voi continua antrenamentele ca până acum și voi da totul la fiecare cursă la care o să iau startul!

Noi, cei de la Maramont, îl felicităm pentru toate performanțele din ultimii 7 ani, realizate după multă muncă dură și perseverență. Știm că în spatele său stau foarte mulți susținători, familia, colegii, sponsorii și nu în ultimul rând Rares Manea și Alexandra Manea, care se ocupa de pregătirea lui și care la rândul lor își vad răsplătită munca lor făcută cu pasiune și dăruire.
 
Multe felicitari și mult succes în continuare!

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 – 18.00

0758 089 455 0770 279 023 office@maramont.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!