Ochelarii de Schi | Alege-ți Modelul Potrivit

Ochelarii de Schi | Alege-ți Modelul Potrivit
 

Când vine vorba de ochelarii de schi știm că vrei să fie fashion și cool, dar dincolo de aspect ar trebui să primeze funcționalitatea lor, astfel te asiguri că sportul tău preferat devine cu adevărat o plăcere.
Pe piață e plin de modele cu lentile mari, sferice, albastre, galbene, fumurii, cu o multitudine de tehnologii, iar ceea ce părea o decizie simplă s-a transformat într-o chestie complicată, care poate duce la alegerea unui produs total nepotrivit. Și cum noi suntem de părere că momentul tău de shopping trebuie să fie relaxant, nu o bătaie de cap, ne-am gândit să îți oferim câteva detalii care să te ajute în a alege ochelarii de schi sau snowboard ideali pentru tine.

https://www.maramontsport.ro/sporturi-de-iarna/ochelari-schi-demon-magnet.html



În primul rând producătorii folosesc indicativele S0, S1, S2, S3, S4 pentru a identifica nivelul de absortie a luminii. Astfel:
- S0 sunt lentile clare, care absorb lumina 0% - 20%, fiind folosite în general pe nocturnă sau pentru vreme cu ninsoare abundentă.
- S1 sunt lentile care absorb lumina, 20% - 57%, fac contrast bun și se folosesesc în general pe vreme închisă, ceață sau ninsoare.
- S2 sunt potrivite pentru condiții mixte, vreme parțial însoită care absorb lumina 57% - 82% .
- S3 sunt lentile potrivite pentru zile însorite care absorb lumina 82% - 92%.
- S4 sunt lentile pentru soare puternic care absorb lumina 92% - 97%.
 

Stai liniștit, nu o să ai nevoie de 4 tipuri de ochelari. Tehnologia oferă alternative, daca ți-e greu să te încadrezi în cele 4 categorii de lentile.
O primă opțiune o reprezintă ochelari cu lentile interschimbabile. Ai o lentilă potrivită pentru nocturnă sau ceață și alta pentru soare puternic.
A doua opțiune sunt ochelarii cu lentile fotocromatice. Aceasta este o tehnologie mai nouă, un tratament aplicat lentilei, care face ca o singura lentilă sa asigure diferite niveluri de absorție a luminii. Așadar nu mai este necesar să schimbi lentila ochelarilor. Cum functioneaza? In contact cu razele UV, tratamentul aplicat pe lentilele fotocromatice declanșează o reacție chimică reversibilă, determinându-le să devină mai întunecate in functie de gradul de radiatii emise.
O altă tehnologie regăsită sunt lentilele polarizate. Aceste lentile nu modifică culorile naturale, oferă o percepție mai bună a contrastului și reduc din reflexia orbitoare a zăpezii, astfel acest tip de ochelari sunt ideali în condiții de lumină puternică.
Există o combinație între cele două tehnologii, astfel veti găsiți ochelari cu lentile fotocromatice și polarizate.
 

Un alt aspect foarte important este protecția la razele UV. Expunerea îndelungata la aceste raze poate cauza probleme oftalmologice, unele permanente. Orientează-te către o pereche de ochelari cu protecție UV 100%.
Alege ochelarii cu tehnologia anti-aburire. Aceștia sunt în special ochelarii cu lentile duble ce împiedică formarea condensului pe interiorul lentilei.
Pentru cei care poartă ochelari de vedere, recomandăm să alegeți o pereche de ochelari de schi OTG (Over The Glasses), care au prevăzut un spațiu în care vă încap ochelarii de vedere. O alta varianta sunt clipurile optice in care vi se pot monta lentilele cu dioptriile necesare, la orice oftalmologie. Cu ultima opțiune nu mai este necesar să purtați ochelarii de schi peste cei de vedere.
 

Ca și material, recomandăm lentilele din policarbonat care sunt foarte rezistente la impact și asigură ca nu vei fi rănit de bucați din lentilă în cazul unui accident.
Rama ochelarilor de schi trebuie să fie confecționată dintr-un material moale care să le ofere acestora flexibilitate, să își păstreze forma și să nu devină rigidă la frig. Asigură-te că buretele se etanșează perfect pe conturul feței tale fără să creeze puncte de presiune, iar banda elastică în general este anti-alunecare și se ajustează în funcție de circumferința capului.
Și nu în ultimul rând, casca de protecție este esențială. Probează ochelarii împreună cu casca. Între cască și ochelari nu trebuie să rămână spațiu.

Așadar atunci când alegi ochelarii de schi, verifică mai întâi tipul lentilei (categoria) care se va potrivi mai mult în funcție de perioada în care vrei să-i folosești, apoi poți explora toate celelalte caracteristici. Și desigur, alege un model sau culoare care să ți se potrivească, sunt o mulțime de opțiuni. 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 – 18.00

0758 089 455 0770 279 023 office@maramont.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!