Schiul de tură și pielea de focă

Schiul de tură și pielea de focă

Schiul de tură reprezintă o formă de schi în afara pârtiei și presupune deplasarea pe schiuri atât în urcare cât și în coborâre. Ascensiunea pe schiuri a unei pante înclinate presupune aderența schiului la zăpadă, iar acest lucru se face cu ajutorul pieilor de focă.

Se numesc piei pentru că seamănă cu pielea de focă, din care au fost fabricate primele piei de schi. Pielea de focă este un produs realizat dintr-o țesătură aderentă, care lipită pe talpa schiurilor permite schiului să alunece înainte pe zăpadă, dar nu înapoi. Acestea sunt de obicei atașate schiurilor printr-o buclă pe vârful schiului, un cârlig pe spatele schiului și adeziv pe baza pieii, astfel se pot îndepărta ușor pentru a permite schiatul la vale.

 


Materialele din care sunt confecţionate pieile de focă, sunt două: mohair și sintetic.

Mohair este termenul folosit pentru părul caprei Angora. Această fibră naturală este cea mai ușoară fibră.

MONTANA oferă caracteristici inegalabile pentru pieile de foca.

Tipuri de piei de focă și caracteristici:




 
 100% mohair: garantează cele mai bune proprietăți de alunecare și urcare. Mohairul este mai puţin rezistent în timp şi aderenţa este mai scăzută decât în cazul fibrelor sintetice, în schimb pieile din mohair alunecă deosebit de bine chiar şi netratate. Greutatea lor este de asemenea mai mică. Sunt preferate pentru echipamentele de competiţie, dar şi de cei care doresc piei care să le permită deplasarea pe plat şi la urcare cu viteză mai mare şi efort mai mic.




- mixul de mohair cu sintetic, oferă durabilitate, deoarece fibrele sintetice sunt mai rezistente la abraziune. Fibrele sintetice sunt cele mai rezistente în timp şi au o aderenţă foarte bună pe urcare, fiind preferate de cei care vor un set de piei fiabile şi nu sunt interesaţi neapărat de performanţă. Proprietăţile de alunecare sunt destul de reduse şi o greutate mai mare.







Durata de viață

Cu o piele de focă de înaltă calitate, ne putem aștepta la o durată de viață de 60 - 100 de ture. Totuși, în funcție de modul de utilizare și întreținere, unele perosane au prelungit durata de viata a pieilor de focă la peste 100 de ture. Durata de viață depinde, de asemenea, de condițiile de zăpadă (zăpadă powder, zăpadă înghețată, gheață, zăpadă fermă etc.), lungimea turelor, greutatea schiorului și îngrijirea piei. Pielea de focă uzată poate fi eliminată cu deșeurile menajere normale.

Îngrijirea optimă a pieii de focă înainte de tură
- Imediat ce rezistența stratului adeziv se reduce, cum ar fi din cauza frigului extrem, a murdăriei sau a turelor lungi de schi pe parcursul mai multor zile, vă recomandăm ca stratul adeziv să fie reînnoit.
- Pielea de focă nu trebuie atașată dacă schiurile au reziduuri de ceară, deoarece reduce puterea de lipire a stratului de adeziv.
- Reziduurile de ceară trebuie îndepărtate cu o racletă.
- Pentru a vă cerui schiurile de tură, trebuie să utilizați ceară impregnantă MONTANA. Nu folosiți niciodată ceară cu fluor, silicon sau substanțe similare.

Îngrijirea optimă a pieii de focă în timpul schiului de tură



- Când atașați pielea de focă, asigurați-vă că baza schiului este uscată și fără cristale de zăpadă. Apăsați ferm pielea de focă pe suprafața de bază, de la vârfului schiului pâna la capăt. Dacă pielea este atașată în mod repetat, trebuie mai întâi încălzită aproape de corp.
- Cu variații extreme de temperatură și schimbarea de la zăpadă umedă la uscată, pot apărea cocoloașe de zăpadă. Acest lucru poate fi prevenit prin utilizarea de ceară impregnantă pe partea de pluș.
- Evitați lipirea pieilor de focă adeziv pe adeziv. Vor fi mai greu de dezlipit, iar adezivul se va deteriora mai rapid. Montana a introdus o nouă tehnologie in ceea ce priveste aderenta si manipularea pieilor de foca prin Montamix Adrenaline Fusiontec, asigurand o manevrare ușoară și simplă prin metoda ROLL UP
- Sacul pentru păstrarea pielii de foca, Montana Skinny, garantează manevrarea simplă în timpul atașării și îndepărtării pielii de foca. Acest lucru este util în special în cazul influențelor externe, cum ar fi vântul puternic.


Îngrijirea optimă a pielii de focă după schiului de tură

- Pielea de focă umedă nu trebuie depozitată pe perioade mai lungi în sac.
- După tura de schi, pielea de focă tebuie agățată la temperatura camerei, astfel încât să se usuce complet. După aceea, împachetați în sacul Skinny sau atașați folia de protecție și depozitați în sacul de păstrare a pielii de focă.
- În sac, stratul de adeziv este protejat de murdărire, uscare și de razele UV.
- Pentru a preveni aparitia cocoloașelor de zăpadă, utilizați ceara GLIDE PLUS înainte de următoarea tura de schi. Este o soluție pe bază de apă care poate îngheța la temperaturi scăzute, motiv pentru care GLIDE PLUS trebuie aplicat doar acasă pe pielea de focă uscată și niciodată în timpul turelor de schi.

Piele Foca Montana Montamix Adrenaline Fusiontec

În acest an, MONTANA oferă o tehnologie revoluționară de lipire al pieii de focă prin tehnologia Fusiontec. Adeziv revoluționar fără lipici, lavabil fără pierderi de aderență, manevrare ușoară și simplă prin rulare astfel încât nu este necesară o acoperire de protecție în timpul transportului sau depozitării.

MONTANA produce piei de alpinism de înaltă calitate din 1936, cu o combinație substanțială de inovație și tradiție: de la primele produse realizate din piele de focă, până la piei moderne de mohair sau sintetice și sisteme de prindere ale acestora. Iar odată cu dezvoltarea primelor mașini de service pentru schiuri, MONTANA și-a găsit drumul spre nivelul de service profesional al schiurilor, la nivel mondial.

Cu pieile și accesoriile de schi alpinism de la MONTANA, fiecare tură de schi devine o experiență de iarnă sigură, elegantă și de lungă durată.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 – 18.00

0758 089 455 0770 279 023 office@maramont.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!