SIGURANTA IN AVALANSA CU PIEPS

SIGURANTA IN AVALANSA CU PIEPS
In calitate de distribuitori ai produselor destinate sigurantei si salvarii din avalansa marca PIEPS, ne simtim obligati sa tragem din nou un semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea pericolului de avalansa pe munte si importanta utilizarii echipamentelor individuale de salvare din avalansa.

Avalansa este cel mai imprevizibil si nimicitor fenomen meteorologic care poate surveni pe munte. De aceea, pasionatii de ture montane de iarna (schi de tura, freeride, drumetii, etc.) trebuie sa cunoasca importanta folosirii kitului individual standard de avalansa in iesirile lor.

Salvarea unui coechipier poate fi efectuata cel mai rapid doar cu un echipament de salvare complet, iar acesta este format din:

Aparat emisie - receptie in avalansa (transceiver), sonda, lopata. Daca aceste echipamente sunt utilizate eficient, testele facute de PIEPS arata ca timpul de salvare  pentru o persoana ingropata de avalansa la o adancime de 1 metru este de 15 minute.

Cu cat echipamentul este mai precar, cu atat timpul de gasire a persoanei ingropate creste.

De asemenea, sansele de salvare scad daca nu toti cei din grup au asupra lor echipamentul individual de salvare in avalansa.

Sansele de supravietuire cresc atunci cand avem asupra noastra echipament de salvare extins: telefon mobil, trusa de prim ajutor, sac Bivuac, hrana si bautura.

Recomandare suplimentara: Rucsac cu sistem Airbag pentru avalansa, casca de protectie.

SFATUL PIEPS: Impachetati in seara de dinainte de tura si verificati daca echipamentul este complet si functional (de exemplu starea bateriilor).

Cea mai ridicata sansa in caz de avalansa pentru persoanele ingropate este daca cei mai multi coechipieri nu sunt surprinsi de avalansa si sunt capabili sa lucreze in grup pentru salvarea celui ingropat.

Daca situatia este grava: PASTRATI-VA CALMUL, OBSERVATI, ALARMATI, ACTIONATI IN MOD COORDONAT.

Practicantii sporturilor de iarna in zonele cu risc de avalansa, trebuie sa aiba cunostinte minime despre parametri si modul de utilizare a transceiverelor, cat si despre fazele cautarii.

PIEPS recomanda ca inainte de inceperea sezonului, sa verificati starea de functionare a aparatelor. Unii producatori ofera updatari si posibilitatea de diagnosticare a aparatelor. Inlocuiti aparatele vechi de tip analog cu o antena, cu cele noi, digitale cu 3 antene. Gasirea este mai dificila cu diferite aparate vechi.

In timpul turelor, purtati transceiverul in husa speciala cu ecranul spre corp, pe primul strat de imbracaminte. Nu-l purtati niciodata pe exterior, deoarece poate fi smuls sau deteriorat in timpul avalansei.

Telefoanele mobile, in mod special smartphone-uri, dar si alte aparate electronice (de ex. aparat foto) pot sa influenteze functionarea transceiverului, daca se afla in imediata apropiere. Acest lucru este valabil pentru toate aparatele de acest gen!

Nu uitati ca siguranta voastra si a insotitorilor vostri este cea mai importanta!

*Daca timp de sase luni economisesti in fiecare zi 12 lei,  poti achizitiona un kit individual standard de salvare in avalansa.

Desi suna dur, investitia in astfel de echipamente este mai ieftina decat costurile de cautare si inmormantare.

PIEPS ofera solutii de siguranta si salvare unice pe piata:

JetForce - rucsacul de avalansa cu airbag cu declansare electronica (declansari multiple)

iProbe - Sonda electronica inteligenta care scurteaza cu 60% timpul de gasire a victimei

TX - transmitator pentru caini, echipamente, utilaje etc.

Back-Up - transmitator de rezerva in cazul unei avalanse secundare

Fii un partener de salvare eficient pentru cei cu care mergi pe munte!

Invata sa utilizezi corespunzator echipamentul individual de salvare in avalansa PIEPS.

Oferim cursuri si ateliere gratuite de utilizare a aparatelor PIEPS formatiilor Salvamont, cluburilor montane si altor grupuri organizate, la cerere.

Vezi Produsele PIEPS

 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 – 18.00

0758 089 455 0770 279 023 office@maramont.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!